Nieuws

Teamlid fiets 2800 km voor het goede doel

Op 22 mei 2016 vertrekt ons teamlid Gerrit van Hoek per fiets om de Camino (pelgrimstocht) van ruim 2.800 km per fiets naar Santiago de Compostella in Spanje te volbrengen. Samen met Jan Roks start hij bij de Sint Jacobskapel in Galder. Een van de doelen is in Santiago in aanmerking te komen voor het Compostolaat, een getuigschrift welke wordt uitgereikt aan deelnemers die de tocht volbrengen. Een ander doel is via sponsoring een bedrag te verzamelen voor de ROPARUN 2016.

Pelgrimstocht (Camino de Compostella)

In het noordwesten van Spanje is het bedevaartsoord Santiago de Compostella gelegen. Sinds eeuwen komen hier jaarlijks duizenden pelgrims om Sint-Jacob te herdenken. Al die mensen worden gedreven door dezelfde interesse voor Sint-Jacob de Meerdere. Jacobus was één van de eerste volgelingen van Jezus die, aldus het verhaal, in Spanje de blijde boodschap bracht. Later stierf hij de marteldood in Palestina en zijn lichaam zou zijn begraven na een wonderbaarlijke tocht over zee in het Spaanse Santiago de Compostella.
Hieruit ontstond meer dan een millennium geleden de cultus voor de heilige Jacobus. Duizend jaar later zijn er in heel Europa nog steeds Compostellaverenigingen actief, die zich met alle aspecten van deze cultus bezighouden.

In het verleden kwamen de pelgrims uitsluitend om religieuze motieven naar Santiago. Nu maken de pelgrims de lange tocht te voet, per paard, per fiets of  hoe dan ook. In een tijd van onthaasting en zinzoeking is deze tocht op zich al een waardevolle belevenis.
De Sint Jakobsschelp(Pecten Jacobeus) een zeeschelp uit de Middellandse zee,  staat symbool voor deze tocht en wordt ook gebruikt om de route naar Santiago te markeren.

Roparun 2016
Gerrit: "Dit jaar neem ik als fietser voor de 13e maal, met het Roparunteam 't Lopend Vuurke van Brandweer Midden- en West-Brabant, deel aan de Roparun. In de voorbereidingen voor de Camino is het idee ontstaan om, ten gunste van de Roparun 2016, onszelf te laten sponsoren voor deze Camino. Hiervoor heb ik bij de Rabobank een rekening geopend waarop een sponsorbijdrage gestort mag worden. Iedere bijdrage (vanaf 1 euro) is welkom. Wij verwachten eind juni, begin juli in Santiago de Compostella aan te komen.

Wil je Gerrit sponsoren, dan kan dat door een bijdrage over te maken op onderstaand rekeningnummer:
Rabobank nr. NL77RABO0194312852 ten name van G.J.M. van Hoek onder vermelding van "sponsoring Roparun 2016".

Volg Gerrit en Jan
Vanaf 22 mei zijn Gerrit en Jan te volgen via de speciale Facebookpagina "Volg Gerrit en Jan tijdens hun Camino" en op deze site.

Met veel Caminogroeten,

Gerrit van Hoek en Jan Roks.

Donatiemodule

Op de website van de Roparun kunt u een donatie doen op naam van 't Lopend Vuurke of op naam van een van onze teamleden. 

Doneer hier

Gratis sponsoren!

“SponsorKliks,

U kunt ons sponsoren met uw online aankopen!

Lees hier meer

Twitter

Volg ons op twitter

Volg ons op Twitter

Inloggen