Nieuws

Roparun 2023 : we hebben hem weer volbracht

Zaterdag 27 mei 2023 om 16:00 uur is ’t Lopend Vuurke gestart in Enschede op vliegbasis Twente. De start van de Roparun 2023. Voor ’t Lopend Vuurke de 21ste Roparun in haar bestaan. We waren tot op het bot gemotiveerd om de Roparun 2023 te volbrengen en iedereen in goeden doen te laten finishen in Rotterdam op tweede Pinksterdag. Nou dat is gelukt !
Op maandag 29 mei zijn we allemaal gefinisht in Rotterdam. Om 13:00 uur zijn we finishlijn op de Coolsingel in Rotterdam overgegaan. Dit is ruim 55 minuten sneller dan tevoren was ingeschat. We hebben de Roparun nog nooit zo snel afgelegd.

Op zaterdag zijn we met volop zonneschijn gestart. Dat goede weer is gedurende de gehele run gebleven. De nachten waren fris, maar zondag en maandag was het goed weer. Op het laatste deel van de route was de wind stevig. Lopers, fietsers, chauffeurs, masseurs en catering hebben vanuit de sterke motivatie om de run te voltooien, een fantastische prestatie neergezet. 

Na de finish zijn we teruggekeerd naar de brandweerkazerne in Roosendaal. Samen met de beroepsploeg hebben we de voertuigen schoongemaakt, onze spullen bij elkaar gezocht en opgeruimd. We hebben daarna de run afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. We zijn daarna naar huis gegaan om het tekort aan slaap in te halen, maar vooral om terug te kijken op een fantastische run. Op dinsdag ging de groepsapp helemaal los waarin alle ervaringen werden gedeeld. Vriendschappen zijn geboren…

We hadden deze run niet kunnen doen zonder de ondersteuning van onze brandweercollega’s van de posten Duiven, Horst, Boxtel en Roosendaal. Deze collega’s waren bereid hun kazernes open te stellen voor de verzorging, douchen en slaapplaatsen. De gastvrijheid en het enthousiasme die we hebben mogen ontvangen, is werkelijk ongekend. Collega’s, heel erg bedankt !

Onderweg hebben we veel support gekregen van inwoners van dorpen en steden waar we doorheen kwamen. De aanmoedigingen bleven maar doorgaan. De woorden ‘goed bezig’ en ‘trots op jullie’ klonk menigmaal. Ook brandweercollega’s stonden langs de route.

Ieder teamlid neemt deel aan de Roparun vanuit een persoonlijke motivatie. Gemeenschappelijk in de motivatie is de verschrikkelijke ziekte, maar zeker de doelstelling van de landelijke stichting De Roparun; gelden ophalen voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten met het moto in gedachte “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Naast het leveren van de sportieve prestatie, staat het ophalen van geld voor dit goede doel voor ons als team bovenaan. Dat doen we door de verkoop van speelgoed op open dagen van de brandweer, meewerken aan mini roparuns op basisscholen (dit jaar weer bij ’t Kompas in Heijningen), sponsors benaderen voor sponsoring in natura (denk aan het eten en drinken onderweg) en sponsoring in geld. Teamleden vragen vrienden, familie en kennissen om hen te sponsoren. Brandweer Midden- en West-Brabant is een belangrijke sponsor voor ons. Zij betalen ons inschrijfgeld. Iedereen bedankt daarvoor.

Donatiemodule

Op de website van de Roparun kunt u een donatie doen op naam van 't Lopend Vuurke of op naam van een van onze teamleden. Iedere bijdrage is welkom !

Doneer hier

Gratis sponsoren!

“SponsorKliks,

U kunt ons sponsoren met uw online aankopen!

Lees hier meer

Twitter

Volg ons op twitter

Volg ons op Twitter

Inloggen