Nieuws

“Roparun2015, het waren drie fantastische dagen”

Met het inladen van de campers en volgbusjes begon op vrijdag 22 mei dan alweer ons 16e Roparun-avontuur. Na maanden van activiteiten, sponsors benaderen, trainingen en vooral veel voorpret, was het dan zover. Eten en drinken, alvast wat eerste persoonlijke spullen en logistieke zaken werden voorbereid en ingepakt.

Zaterdagochtend vroeg verschenen alle teamleden op de brandweerkazerne in Roosendaal, ons vertrek- en uitzwaaiadres. Na het maken van een mooie teamfoto en het afscheid van onze supporters zijn we vertrokken richting onze startlocatie, Parijs. Tijdens de heenreis zien we veel andere teams., die net als ons onderweg zijn naar de startboog van de Roparun. 

“Klaar voor de start”
Aangekomen op het startterrein, gelegen naast vliegveld Le Bourget bij Dugny, wordt een ‘plan de campagne’ gemaakt voor het vertrek en de verplaatsing van het basiskamp naar het wisselpunt. De masseurs maken de spieren los bij de startende lopers en fietsers, de catering zorgt voor voldoende macaroni, gezonde snacks en drinken en de teams bereiden zich voor op de eerste etappes. 

Zaterdag 23 mei, 18.02 uur. Ons startschot klinkt, de Roparun 2015 is voor ons officieel begonnen! Omdat het al avond is, gaan de lopers en fietsers al snel de eerste nacht in. Ook het basiskamp maakt zich op voor de nacht, want zij zorgen ervoor dat het de teams aan niets ontbreekt. De volgende ochtend bereiken we Bertry, een Frans dorpje op zo’n 60 meter van de Frans-Belgische grens. Hier is het Roparun-steunpunt ingericht. Het steunpunt biedt een verse kop soep, chocoladebroodjes, broodjes ‘Hema-worst’ en indien gewenst kan een frisse douche genomen worden. 

Mooie doorkomsten!
De zondag is warm en zonnig en tegen de avond worden we bezocht door familie van een aantal teamleden. Fijn om daar al even supporters te zien want de tweede nacht is altijd de zwaarste. Gelukkig komen we deze nacht door Zele, een mooi dorp in België waar het ieder jaar weer één groot feest is. Als het licht wordt, zijn we al bij Antwerpen en dat betekent dat we snel de grens met Nederland zullen passeren. We komen de grens over bij Putte, waar het nog vrij stil is. Maar je hoort teamleden al enthousiast zeggen: “Nog even en dan komen we door Ossendrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, etc…”

De doorkomst in Bergen op Zoom is fantastisch! Wat een sfeer en mooie ontmoetingen met familie, vrienden, collega’s en overige supporters waar al de eerste ervaringen besproken worden. We maken ons op voor de laatste 80 kilometer richting Rotterdam. Het eind is in zicht, maar het mooiste moment van de Roparun komt nog. 6 kilometer voor de finish komen we langs de Daniel den Hoedkliniek. Prachtig, een kippenvel moment. Deze mensen, die ons luid staat toe te juichen, daar doen we het voor. Met onze bijdrage, dit jaar € 14.440,- , proberen wij voor hen het leven met kanker toch een stukje draaglijker te maken.

45 uur en 14 minuten
Na 45 uur en 14 minuten finishen we net voor de Erasmusbrug op het officiële checkpoint voor de tijdregistratie. We lopen door over de brug naar de Coolsingel voor de finish en huldiging, waarna we weer huiswaarts kunnen. Roparun 2015 zit er op. “Weet je nog dat we daar liepen…”, “wat was het gezellig he” en “het waren twee fantastische dagen”, op de terugweg passeren de leukste en mooiste momenten nog even de revue.

Terug op de thuisbasis in Roosendaal ruimen we op, maken we de voertuigen schoon en sluiten we het weekend af met een gezellige barbecue. Op naar volgend jaar!

Sponsors, supporters en team, BEDANKT!

Donatiemodule

Op de website van de Roparun kunt u een donatie doen op naam van 't Lopend Vuurke of op naam van een van onze teamleden. 

Doneer hier

Gratis sponsoren!

“SponsorKliks,

U kunt ons sponsoren met uw online aankopen!

Lees hier meer

Twitter

Volg ons op twitter

Volg ons op Twitter

Inloggen