't Lopend Vuurke volbrengt de Roparun 2022

Zaterdag 4 juni 2022 om 14:55 uur is ’t Lopend Vuurke gestart in Enschede op (voormalige) vliegbasis Twente. De start van de Roparun 2022. Voor ’t Lopend Vuurke de 20ste Roparun in haar bestaan. Dit keer een bijzondere Roparun. Van de ene kant omdat de run volledig in Nederland werd gehouden en van de andere kant omdat we als team 2 jaar hebben stil gelegen door de Coronapandemie. We waren tot op het bot gemotiveerd om de Roparun 2022 te volbrengen en iedereen in goeden doen te laten finishen in Rotterdam op tweede Pinksterdag. Nou dat is gelukt !

Op maandag 6 juni zijn we allemaal gefinisht in Rotterdam. Vijf minuten eerder dan onze geplande finishtijd. Over een totale route van ruim 533 km is dat al een prestatie op zich.

Op zaterdag zijn we met volop zonneschijn en een temperatuur van 25 graden gestart. Dat sloeg echter vrij snel om in bakken met regen die we onderweg op ons uitgestort hebben zien worden. Lopers, fietsers, chauffeurs, masseurs en catering gingen gewoon door vanuit de sterke motivatie om de run te voltooien. En dat is gelukt. Op maandag 6 juni zijn we moe, maar uiterst trots over de finish gekomen. Na de finish zijn we teruggekeerd naar de kazerne in Roosendaal. Samen met de beroepsploeg hebben we de voertuigen schoongemaakt, onze spullen bij elkaar gezocht en opgeruimd. We hebben daarna de run afgesloten met een gezamenlijke maaltijd die volledig gesponsord is door ’t Pleintje. We zijn daarna naar huis gegaan om het tekort aan slaap in te halen, maar vooral om terug te kijken op een fantastische run. Op dinsdag ging de groepsapp helemaal los waarin alle ervaringen werden gedeeld. Vriendschappen zijn geboren…

We hadden deze run niet kunnen doen zonder de ondersteuning van onze brandweercollega’s van de posten Duiven, Horst, Boxtel en Roosendaal. Deze collega’s waren bereid hun kazernes open te stellen voor de verzorging, douchen en slaapplaatsen. De gastvrijheid en het enthousiasme die we hebben mogen ontvangen, is werkelijk ongekend. Collega’s, heel erg bedankt !

Onderweg hebben we veel support gekregen van inwoners van dorpen en steden waar we doorheen kwamen. De aanmoedigingen bleven maar doorgaan. De woorden ‘goed bezig’ en ‘trots op jullie’ klonk menigmaal. Ook brandweercollega’s stonden langs de route.

Een aantal steden waren voor het eerst doorkomststeden. Bijvoorbeeld Dongen, Etten-Leur en Roosendaal hebben breed uitgepakt om de roparunners te ontvangen en aan te moedigen. Ook de doorkomsten in bijvoorbeeld Ossendrecht en Willemstad waren weer als vanouds.

Ieder teamlid neemt deel aan de Roparun vanuit een persoonlijke motivatie. Gemeenschappelijk in de motivatie is de verschrikkelijke ziekte, maar zeker de doelstelling van de landelijke stichting De Roparun; gelden ophalen voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten met het moto in gedachte “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Naast het leveren van de sportieve prestatie, staat het ophalen van geld voor dit goede doel voor ons als team bovenaan. Dat doen we door de verkoop van speelgoed op open dagen van de brandweer, meewerken aan mini roparuns op basisscholen (De Biezenhof in Bergen op Zoom en ’t Kompas in Heijningen), sponsors benaderen voor sponsoring in natura (denk aan het eten en drinken onderweg) en sponsoring in geld. Teamleden vragen vrienden, familie en kennissen om hen te sponsoren. Brandweer Midden- en West-Brabant is een belangrijke sponsor voor ons. Zij betalen ons inschrijfgeld. Iedereen bedankt daarvoor.

We zijn trots om een totaalbedrag van € 17.353,24 te kunnen hebben afdragen aan het goede doel. Dat is waar we het voor gedaan hebben.

Donatiemodule

Op de website van de Roparun kunt u een donatie doen op naam van 't Lopend Vuurke of op naam van een van onze teamleden. Iedere bijdrage is welkom !

Doneer hier

Gratis sponsoren!

“SponsorKliks,

U kunt ons sponsoren met uw online aankopen!

Lees hier meer

Twitter

Volg ons op twitter

Volg ons op Twitter

Inloggen