We hebben hem volbracht ! Roparun 2019

Na maanden van voorbereidingen startte op vrijdag 7 juni 2019 ons avontuur met het inladen van de campers en volgbusjes met gesponsorde goederen (sponsors nogmaals bedankt !!!) en persoonlijke goederen. Zaterdagochtend in alle vroegte hebben we verzameld in Roosendaal op de brandweerkazerne om te vertrekken naar Parijs. Met het starten van de motoren om 06:00 uur begonnen we aan ons avontuur. Om 15:18 uur was het dan zo ver. Het startschot klinkt voor team A met Dennis Franken als startloper met de welbekende brandweerhelm op. We zijn weg voor ruim 500 kilometer door het Franse, Belgische en Nederlandse landschap. Ruim 35 kilometer later bij ‘het kruis’ vindt de eerste van vele teamwissels plaats en begint ook voor team B het avontuur.

De eerste nacht komen we goed door. Een flinke plensbui teistert het basiskamp en team A, maar dat mag de pret niet drukken. Het blijkt later de enige regen van betekenis te zijn gedurende de gehele run. Op de regenbui na dan die we als beloning net voor de finish in Rotterdam op ons uitgestort krijgen.

Zondag verloopt redelijk soepel. Binnen team A moeten als gevolg van blessures wat wisselingen doorgevoerd worden, maar dat wordt super opgevangen. Hulde ! Wisselpunt Bertry trakteert ons weer op de traditionele rookworsten en soepen. Smullen !

De nacht van zondag op maandag is altijd de zwaarste nacht. Bij de doorkomst in Zele lopen we vertraging op. Men heeft daar zo breed uitgepakt met de festiviteiten dat het een tijdje duurt voordat ieder team door Zele kan gaan. Dat geldt ook voor team A.

Maandag in alle vroegte passeren we de grens met Nederland bij Putte. Het is er even stil, maar dat duurt niet lang als de chauffeurs van de volgbus van team B besluiten hun bus letterlijk op de grens de parkeren en het Wilhemus luid uit de speakers te laten klinken. Na Putte volgen onder andere Ossendrecht, Steenbergen en Willemstad die ieder op hun eigen manier breed uitpakken om de Roparunners een hart onder de riem te steken.

Bij het wisselpunt in Klaaswaal gaan alle lopers en fietsers op de route om vanaf daar het laatste stuk naar Rotterdam via run-bike-run gezamenlijk te volbrengen. In de laatste tien kilometer komt een loopster onfortuinlijk ten val met de fiets. Zij wordt met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar later blijkt dat haar schouder uit de kom is gegaan. De rest van het team gaat geschrokken verder om naar de finish in Rotterdam te gaan. Maandagmiddag om 15:00 uur zijn we moe en voldaan gefinisht in Rotterdam. Met een gemiddelde snelheid van 11,52 km/u hebben we bijna gelopen volgens de vooraf doorgegeven gemiddelde snelheid.

Na afloop keren we terug op de brandweerkazerne in Roosendaal. De campers en busjes worden uitgeladen en met hulp van de beroepsploeg van brandweer Roosendaal schoongemaakt (jongens bedankt voor jullie hulp). We sluiten af met een gezamenlijk eten. De loopster sluit gelukkig weer aan bij het eten. We zijn allemaal weer thuis.

Na een aantal dagen heeft de penningmeester de centen geteld. We hebben dit Roparunjaar € 13.763,40 kunnen afdragen aan Stichting de Roparun. Het is mede dankzij onze sponsors dat we dit bedrag hebben kunnen ophalen voor het goede doel.

 

Het was een enerverende run. Sponsors, supporters en team, bedankt voor 3 fantastische dagen !

Donatiemodule

Op de website van de Roparun kunt u een donatie doen op naam van 't Lopend Vuurke of op naam van een van onze teamleden. Iedere bijdrage is welkom !

Doneer hier

Gratis sponsoren!

“SponsorKliks,

U kunt ons sponsoren met uw online aankopen!

Lees hier meer

Twitter

Volg ons op twitter

Volg ons op Twitter

Inloggen